Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Veel publiek op de been om de start te zien. Foto: Sierou de Vries
Lead image 2:
Lead image TXT 2: De honden weten bij wie ze moeten blijven. Foto: Sierou de Vries
Lead image 3:
Lead image TXT 3: De cap beschermd ook tegen de zon. Foto: Sierou de Vries
Ankeiler: Zaterdag 27 januari stonden veel toeschouwers rond 13.00 uur te wachten op de aankomst van de paarden en hun berijders voor de opening van de Slipjacht in Hoevelaken.

- Zaterdag 27 januari stonden veel toeschouwers rond 13.00 uur te wachten op de aankomst van de paarden en hun berijders voor de opening van de Slipjacht in Hoevelaken. Het zonnetje maakte het aangenaam wachten bij het Van Aalstplein, waar het oude gemeentehuis van Hoevelaken staat. Eenmaal gearriveerd kregen alle ruiters en amazones een drankje om na de toespraak van burgemeester Renkema te drinken op de goede afloop. Renkema wenste iedereen een goede run toe: "Ik hoop dat u allen heelhuids weer terugkomt, inclusief de honden." De honden konden niet wachten om te gaan. Door het mooie weer en de goede grondcondities, was de verwachting dat het slipspoor goed te volgen was en er een snelle 'kill' zou volgen.

De run ging na het signaal (een bescheiden toeter) de Stoutenburgerlaan af, richting station Hoevelaken. Eenmaal over de snelweg gingen de honden de weilanden in, richting Stoutenburg. Een sherrystop is er traditiegetrouw halverwege geweest om over te gaan op 'de kill' om weer terug te gaan richting de manage waar deze slipjacht is begonnen.

Veel publiek op de been om de start te zien - Foto: Sierou de Vries
De honden weten bij wie ze moeten blijven - Foto: Sierou de Vries
De cap beschermd ook tegen de zon - Foto: Sierou de Vries
Op de goede afloop! - Foto: Sierou de Vries
Klaar om het spoor te volgen! - Foto: Sierou de Vries
Burgemeester Renkema verricht de opening - Foto: Sierou de Vries
Tijd om de aftocht te blazen? - Foto: Sierou de Vries
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@a1mediagroep.nl.

Deel dit artikel