Afdrukken
Ankeiler: Het vertoonde spel van Veensche Boys in en tegen Lunteren was aanvankelijk te beschamend voor woorden, maar uiteindelijk wisten de Blauwe Helden toch te winnen van de nummer 10 op de ranglijst.

- Het vertoonde spel van Veensche Boys in en tegen Lunteren was aanvankelijk te beschamend voor woorden, maar uiteindelijk wisten de Blauwe Helden toch te winnen van de nummer 10 op de ranglijst. Het werd 3-5 en doordat Nieuw Utrecht punten heeft verloren, is de voorsprong van koploper Veensche Boys inmiddels nog groter geworden.

Het ontbeerde een stroef spelend Veensche Boys aan vechtlust en strijd in de eerste helft. En dat waren uitgerekend de elementen waaraan Lunteren geen gebrek had. De ploeg uit Nijkerkerveen werd bijna vermalen door het offensief van Lunteren, met prachtige aanvallen en de juiste mensen op de juiste plaats. Dat resulteerde al na vijftien minuten in een goal voor Lunteren. Roy Ploeg kopte raak. In een bijna identiek scenario scoorde Ploeg zelfs de 2-0. Veensche Boys grossierde nauwelijks in kansen en leek zich op te maken voor een mogelijke nederlaag. Totdat in de blessuretijd van de eerste helft aanvoerder Nico van den Brom door de linies brak en diagonaal en onberoerd de 2-1 op het scorebord bracht. Geholpen door een rode kaart voor Jurgen van den Berg van Lunteren aan het begin van de tweede helft keerde de geest terug in de fles bij Veensche Boys, met als resultaat een hele reeks van aanvallen. Lunteren werd helemaal overlopen. Uit één van die doorbraken wist Tom van Donselaar te scoren. Halverwege de tweede helft kwamen de Boys zelfs op voorsprong toen de keeper van Lunteren de bal niet onder bedwang had en spits Corné Parol de bal met succes ontfrutselde en onberispelijk inschoot. Even voor tijd werden door Parol en topscoorder Van Donselaar ook nog de 2-4 en 2-5 gemaakt. Als pleister op de wonde maakte Lunteren in blessuretijd de 3-5 maar toen was de zege al een feit.