Afdrukken
Ankeiler: Het is sc Hoevelaken voor het eerst sinds het seizoen 2010-2011 weer eens gelukt om vanuit Terschuur de volle buit mee terug te nemen.

- Het is sc Hoevelaken voor het eerst sinds het seizoen 2010-2011 weer eens gelukt om vanuit Terschuur de volle buit mee terug te nemen. Na een wedstrijd met meerdere gezichten en verhalen won Hoevelaken met 0-2. Dat de score niet hoger uitviel had voornamelijk te maken met het feit, dat het de gasten niet lukte om van meerdere aanvallende mogelijkheden open kansen te maken. Het was na de vroege openingstreffer van Joep Timmerman dan ook lang billen knijpen voordat de verlossende bevrijdende treffer op het bord kwam. Aan de andere kant hield de Hoevelakense doelman Andy Tolboom Hoevelaken in de slotfase van de eerste helft driemaal in de race met cruciale reddingen.

De derby tussen Terschuur en Hoevelaken kende meerdere gezichten. Na een snelle mogelijkheid voor de gastheren om op voorsprong te komen, was het Hoevelaken dat de lakens uitdeelde. Met verzorgd voetbal en gebruikmakend van de snelle voorwaartsen zette Hoevelaken de thuisploeg op eigen helft vast. Dat leidde al snel tot een treffer. Via een prachtige pass door het midden kwam de bal centraal voor het doel van Terschuur terecht. Joep Timmerman profiteerde volop van de weifelend uitkomende doelman Dani van de Pol en tikte de bal over de verslagen keeper in de touwen.

Hoevelaken bleef daarna de betere ploeg, totdat verhaal twee een intrede deed. Ongelukkigerwijs raakte Terschuurse Boys speler Rowin Wery ernstig geblesseerd. Minuten lang zat hij onder een deken langs de kant van het veld, totdat de ambulance verscheen om de ongelukkige speler op te halen. De ambulancemedewerkers moesten met de brancard het gehele veld oversteken, zowel heen als terug, waardoor de wedstrijd na 25 minuten een twintigtal minuten kwam stil te liggen. Diverse spelers kwamen even naar de kant om met ouders en publiek een woordje te wisselen en zo kon Pascal de Jong bevestigen wat vele supporters na diverse glijpartijen al hadden geconstateerd: op meerdere plekken, vooral aan de kant van de dug-outs, was het veld erg glad.

Na de hervatting kreeg de wedstrijd een tweede gezicht. Terschuurse Boys kroop meer uit de schulp en in de resterende twintig minuten moest de reeds genoemde Andy Tolboom driemaal op rij laten zien waarom hij zaterdag een uitstekende keus was in deze derby.

In de tweede helft opnieuw een wedstrijd met twee gezichten. Het eerste deel van de tweede doorgang kan het beste worden getypeerd als ‘onsamenhangend’. Van goed voetbal was van beide kanten weinig sprake, ook al viel de sportieve strijd om de bal van beide ploegen te prijzen. Pas toen Hoevelaken een aantal wissels had toegepast en wat moegestreden spelers naar de kant verdwenen, viel er weer wat voetbal op de grasmat te zien. Uiteindelijk leidde dat voor Hoevelaken tot de beslissende treffer. Joep Timmerman, de man van de openingstreffer, stuurde zijn snelle maatje Daan Vinke de diepte in. Laatstgenoemde omspeelde de doelman, net zoals hij eerder in de wedstrijd ook al een keer had gedaan, maar in tegenstelling tot de eerste keer kon de Terschuurse sluitpost Dani van de Pol nu niet zijn uitspelen omzetten in een redding. De voor Hoevelaken bevrijdende 2-0 stond daarmee vast en hoewel Terschuurse Boys nog pogingen ondernam om de eer te redden, bleef de Hoevelakense defensie ongeslagen.

De slotfase van de wedstrijd had een derde verhaal kunnen opleveren. In een Hoevelakense uitbraak sprintte Roan van de Pol mee naar voren in een ultieme poging om eindelijk zijn broer aan de andere kant te verschalken. Voor de wedstrijd kwam het helaas niet tot een direct duel tussen de beide broers.

Komende zaterdag komt koploper Renswoude naar Hoevelaken, waarvan in de openingswedstrijd van het seizoen met 2-0 werd verloren na een onterechte rode kaart voor Siem Kooistra. Hoevelaken kan die valse start van september wegpoetsen en zo tonen dat de succesvolle herstart na de winterstop geen toeval is.

Opstelling: Andy Tolboom; Ludo Horst, Tein Schuiteman, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong (67. Joeri van den Hoeven); Paul Eleveld, Joep Timmerman (87. Jordy Zieltjes), Siem Kooistra, Roan van de Pol; Coen Bos (67. Daniel Bezembinder), Daan Vinke.

Scoreverloop: 5. Joep Timmerman 0-1; 84. Daan Vinke 0-2.

De Haen Man van de Wedstrijd: Andy Tolboom

bron en tekst: Robert Kreuning