Ankeiler: Het mooie van divisievoetbal is dat de KNVB voetbalclubs opdraagt om de wedstrijd af te werken op het hoofdveld of best beschikbare speelveld.

- Het mooie van divisievoetbal is dat de KNVB voetbalclubs opdraagt om de wedstrijd af te werken op het hoofdveld of best beschikbare speelveld. Zo kwam het dat de meiden van Sparta Nijkerk Mo17-1 op zaterdag 27 januari hun wedstrijd tegen Oranje Nassau Mo17-1 in Almelo mochten spelen ín Erve Asito, het stadion van BVO Heracles. Een mooie belevenis en ervaring voor de Nijkerkse Leeuwinnen. Een unieke ervaring met eindstand 3-0.

Het begon al met een bus die Sparta Nijkerk beschikbaar had gesteld voor de reis naar Almelo. Dit, en natuurlijk de entourage van het spelen in een groot stadion, maakte in het begin van de wedstrijd duidelijk indruk op de Nijkerkse meiden. Na een kwartier voetballen kwam Oranje Nassau verdiend op voorsprong. Gelegenheidskeeper Bo-Ann hield de Nijkerkse meiden met een paar mooie reddingen in de wedstrijd, tot 1 minuut voor het einde van de eerste helft, waardoor gerust werd met een 2-0 tussenstand. Na rust liet Sparta Nijkerk merken dat ze niet alleen voor de ervaring, maar ook voor de punten naar Almelo waren gekomen. Toch was het Oranje Nassau dat na een uur spelen het net nog een keer wist te vinden. Hiermee werd de eindstand van 3-0 bereikt. Zaterdag 3 februari speelt de Mo17-1 thuis tegen IJVV, de tegenstander waar Sparta Nijkerk Mo17-1 eerder dit jaar met 2-0 van verloor. Het is een mooie kans om te laten zien dat de oranjehemden als team zijn gegroeid.

Bron en tekst: Sparta NIjkerk Werner Bredemeijer