- De vrouwen van Sparta Nijkerk zijn uitstekend uit de winterstop gekomen en hebben zaterdag 27 januari, een knappe teamprestatie geleverd door uit in IJsselstein met 0-1 te winnen van de nummer 3 op de ranglijst IJFC VR1.

IJFC was bezig aan een goede reeks en stond ongeslagen bovenaan in de 2e periode. Daarnaast wilde het graag revanche voor de 2-0 nederlaag in de 1e competitiewedstrijd in Nijkerk.

Maar de Spartanen wilden daar niet aan meewerken, er stond een hecht team van de eerste tot de laatste minuut dat vocht voor elke meter. Maar ook voetballend legde het een goede wedstrijd op de mat. Al snel, na 5 minuten, kwam Sparta Nijkerk op voorsprong. Bij haar 2e kans was het raak voor Jolien van Looijengoed, toen ze de diepte ingestuurd werd door Elouise van Ginkel. IJFC probeerde het spel naar zich toe te trekken, maar de organisatie bij de Spartanen stond als een huis. Met prima veldspel en snelle uitvallen kregen de Nijkerkers de kansen om de voorsprong te vergroten, maar helaas stokte het in de afronding. Het enige smetje op een meer dan uitstekende eerste helft.

IJFC moest komen in de 2e helft, probeerde dat ook, maar was niet bij machte om echte kansen te creëren. Omdat Sparta Nijkerk opnieuw verzuimde om de kansen te benutten, bleef het tot het einde toe spannend. Het spel lag een paar keer stil voor wat blessurebehandelingen en een aantal wissels, waardoor er maar liefst 10 minuten blessuretijd bijkwam. Ook die werd prima doorstaan en dus kon er terecht gejuicht worden. Een overwinning van het collectief, dat steeds meer vorm begint te krijgen en ook voetballend goede stappen vooruit zet.

Een trotse coach Andrea Nagel: We hebben in de eerste weken van dit jaar, mede ook door het trainingskamp, een goede basis gelegd. Het is een hechte en gretige groep dat met plezier hard voor elkaar werkt. Alle 18 speelsters waren vandaag gefocust voor de winst en dat resulteerde in 3 hele belangrijke punten.

De Spartanen klimmen door deze zege over IJFC heen op de ranglijst en mogen zich opmaken voor de volgende belangrijke wedstrijd, zaterdag thuis tegen Spirit VR1.